Закриването на Спецсъда и Спецпрокуратурата, които се предлагат през промени в

...
Закриването на Спецсъда и Спецпрокуратурата, които се предлагат през промени в
Коментари Харесай

Гешев: Престъпността ще достигне бума от 90-те години

 Закриването на Спецсъда и Спецпрокуратурата, които се оферират през промени в Закона за правосъдната власт, както и прехвърлянето на Бюрото за отбрана на очевидците от основния прокурор към Министерството на правораздаването, ще докара до ниска успеваемост на прокуратурата и взрив на престъпността, както беше през 90-те годни. 

Това съобщи основният прокурор , който дойде в Народното събрание за присъединяване в плануваното за тази заран съвещание на Комисията по конституционни и правни въпроси. На него депутатите не престават работа по измененията в Закона за отбрана на лица и промените в Закона за правосъдната власт.

Според Гешев тези законопроекти не реформират, а унищожават нещо работещо. " Резултатът ще докара до смачкване на най-важните каузи в страната, каузи против олигарси, срещу организираната престъпност – убийства, телесни повреди, изнасилвания и какво ли още не. Ако това е промяна, аз не я разбирам ", разяснява той.

Главният прокурор очерта измененията като " юридическа злополука, която ще провокира юридически безпорядък ".

Той попита какво ще стане с делата против Арабаджиеви, Бобокови, Баневи. " Делата за телефонни измами, за убийства, за изнасилвания – никой не може да каже от кое място ще стартират ", добави Гешев и предизвести, че европейска реакция ще има.

Пред публицисти в Народното събрание основният прокурор сподели още, че явно в страната най-важното е да се закрие един съд и да се заплаши сигурността на предпазените очевидци.

На съвещанието си през днешния ден правната комисия в Народно събрание прави следващ опит да гласоподава текстове, свързани със закриването на спецмагистратурите и преместването на бюрото за отбрана.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР